Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@01:11:35 GMT

کوچک‌ترین سکه‌ با بیشترین حباب! +نمودار

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۰۷۱۳

کوچک‌ترین سکه‌ با بیشترین حباب! +نمودار

دنیای‌اقتصاد : کوچک‌ترین سکه‌ها بیشترین حباب را دارند. به‌عنوان مثال، فاصله قیمت بازاری سکه گرمی با ارزش ذاتی آن به بالای ۸۰ درصد رسیده است. ربع سکه بیش از ۶۰ درصد بیشتر از ارزش ذاتی خود در بازار قیمت خورده است و ارزش طلایی که در نیم‌سکه به‌کار رفته، ۲۶ درصد کمتر از قیمت بازاری آن است. کمترین حباب در میان انواع سکه به سکه امامی تعلق دارد که تنها ۵ درصد گران‌تر از ارزش ذاتی خود معامله می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر قیمت دلار یا طلای جهانی رشد پیدا نکند، سکه‌های کوچک ظرفیت زیادی برای کاهش خواهند داشت.

در دومین روز کاری هفته، معامله‌گران کمی از موقعیت‌های فروش عقب‌نشینی کردند، عاملی که موجب شد جهت قیمتی در بازار دلار و سکه تغییر کند و هر دو افزایشی شوند. با این حال در بازار سکه‌های کوچک خبری از افزایش قیمت نبود و نیم سکه و ربع سکه تغییر قیمت خاصی را تجربه نکردند. نیم سکه روی همان عدد ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی باقی ماند و ربع سکه نیز در محدوده ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تثبیت شد. این اتفاق در حالی رخ داد که در بازار سکه امامی، این فلز گرانبها توانست ۸۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کند و به بهای ۱۰ میلیون و ۶۸۰ هزار تومان برسد. در بازار دلار نیز اسکناس آمریکایی توانست ۳۰۰ تومان رشد را به ثبت برساند و در محدوده ۲۴ هزار و ۸۵۰ تومان قرار بگیرد. به گفته فعالان، یکی از مهم‌ترین دلایلی که موجب شد سکه‌های کوچک به افزایش قیمت دلار واکنش خاصی نشان ندهند‌، حبابی بود که پیرامون نیم و ربع سکه وجود داشت.

میزان حباب نیم و ربع سکه

نیم‌سکه در بازار دیروز بالای ۲۵ درصد حباب داشت و ربع سکه از ارزش ذاتی خود بالای ۶۰ درصد فاصله گرفته بود. به گفته برخی فعالان، حبابی که پیرامون نیم سکه و ربع سکه وجود دارد، در صورتی که اتفاق خاصی رخ ندهد،‌ آنها را به سوی نرخ‌های پایین‌تر هدایت خواهد کرد. در واقع اگر قرار است که نیم سکه  و ربع سکه افت خاصی را تجربه نکنند،‌‌ باید در انتظار افزایش قیمت دلار و طلای جهانی بود. با این حال، دلار حداقل در روز یکشنبه با وجود افزایش قیمت،‌ توان شکست مرز ۲۵ هزار تومانی را از خود نشان نداد و طلای جهانی نیز مدت‌هاست گرفتار کانال هزار و ۷۰۰ دلاری است. به گفته فعالان، تا زمانی که اسکناس آمریکایی به بالای مرز ۲۵ هزار تومانی بازنگردد،‌ انتظارات صعودی در بازار سکه و طلا فعال نخواهد شد.

امید معامله‌گران سکه‌های کوچک

معامله‌گران سکه‌های کوچک امیدوارند مذاکرات روز سه‌‌شنبه در وین به نتیجه خاصی نرسد و بتوانند سکه‌های خود را در همین سطوح قیمتی به فروش برسانند. با این حال،‌ اگر اتفاق خاصی در اتریش رخ دهد،‌ احتمال اینکه ربع سکه و نیم سکه افت بیشتری را نسبت به سایر دارایی‌ها تجربه کنند، بیشتر خواهد بود. سکه امامی در شرایط کنونی حدود ۵ تا ۶ درصد حباب دارد که اصلا قابل مقایسه با حباب‌های سنگین نیم سکه و ربع سکه نیست. نیم سکه در شرایطی در محدوده ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی معامله می‌شود که ارزش ذاتی آن کمی بیشتر از ۵ میلیون تومان است. ربع سکه نیز در حالی در دامنه ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی به فروش می‌رسد که ارزش ذاتی آن، حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

دلیل بالا بودن حباب سکه‌های کوچک

دلیل اینکه ربع سکه و نیم سکه حباب بیشتری در مقایسه با سکه امامی دارند،‌ به سطح قیمتی آنها مربوط است. در واقع، بسیاری از افراد توان خرید سکه امامی را ندارند و ترجیح می‌دهند در مناسبت‌ها از سکه‌های کوچک‌تر به عنوان هدیه استفاده کنند. این عامل موجب می‌شود که سطح تقاضای فیزیکی سکه‌های کوچک بعضا بیشتر شود. در کنار این سطح عرضه در بازار سکه‌های کوچک معمولا بسیار محدودتر از بازار سکه امامی است. مجموع این عوامل دست به دست هم داده‌اند که حباب سکه‌های کوچک زیاد باشد. حتی عنوان شده است که حباب سکه گرمی به بالای ۸۰ درصد رسیده است. در واقع طلایی که در سکه گرمی به‌کار می‌رود، کمی بیشتر از یک میلیون تومان ارزش دارد، حال آنکه در بازار بالای ۲ میلیون تومان معامله می‌شود.

افزایش موقت در بازار دلار؟

یکی از عواملی که می‌تواند موجب شود سکه‌های کوچک در روزهای آتی در همین سطوح قیمتی باقی بمانند،‌ افزایش قیمت دلار است. معامله‌گران دلار دیروز کمی از اینکه روز سه‌شنبه گشایش برجامی خاصی رخ دهد، ناامید شدند و خریدهای خود را بالا بردند. با این حال یک نشانه خاص موجب شد که دلاری‌ها در خرید احتیاط کنند و آن نشانه، ماندن درهم زیر مرز ۷ هزار تومانی بود. گفته می‌شد که دیروز حواله درهم در برابر نزول بیشتر مقاومت کرده است و  حتی توانسته است خود را تا محدوده ۶ هزار و ۸۵۰ تومان بالا بکشد. با این حال برای صعودی شدن بازار، از جهت انتظاری، معامله‌گران به درهم بالای ۷ هزار تومان نیاز دارند.

در مورد روند میان‌مدت قیمت دلار، عده‌ای از کارشناسان باور دارند در صورتی که گشایش سیاسی خاصی رخ ندهد، قیمت دلار رویه صعودی خواهد گرفت. در یکی از آخرین اظهارنظرها رئیس پیشین کانون صرافان عنوان کرده است که با نرخ تورم بالای 30 درصد که فعلا در اقتصاد کشور حاکم است، قیمت‌های کنونی نه تنها غیرطبیعی نیست، بلکه اگر تورم فعلی و روند افزایشی نقدینگی ادامه یابد، باید منتظر نرخ‌های بالاتر بود. با این حال، بسیاری از معامله‌گران در انتظارات گشایش‌های سیاسی هستند و به همین دلیل، خریدهای خود را به تعویق انداخته‌‌اند.

منبع: فردا

کلیدواژه: حباب قیمتی سکه های کوچک بازار سکه هزار تومانی افزایش قیمت معامله گران هزار تومان سکه امامی ارزش ذاتی قیمت دلار ربع سکه ربع سکه نیم سکه سکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۰۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بازار حبوبات بیش از دو سال است که نوسان قیمت داشته و امسال تنها نخود است که تغییر قیمت زیادی نداشته است.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار

سال گذشته که تولید نخود کم بود و نرخ آن در بازار افزایشی شد برخی کشاورزان را به این سو هدایت کرد که نخود بکارند. از آنجا که تولید محصول در حوزه کشاورزی بدون برنامه انجام می‌شود و کشاورزان بر اساس رصد ساده بازار مبادرت به کشت محصولی می‌کنند معمولاً هر ساله با پدیده کم‌بود و بیش‌بود محصولات رو به رو هستیم.

سال گذشته کشور کمبود نخود را تجربه کرد و امسال با مازاد تولید رو به رو هستیم که اجازه صادرات هم ندارد. از این رو در حالی که هر کیلو گرم نخود در بازار بین ۶۵ تا ۷۲ هزار تومان به فروش می‌رسد نرخ انواع لوبیاچیتی، قرمز و سفید بالای ۱۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

ناصر مرادی، رئیس شورای ملی نخود و عضو هیأت مدیره انجمن حبوبات ایران پیش تر به مهر گفته بود، صادرات نخود در طول این سال‌ها با توجه به میزان تولید بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تن در سال بود. سال ۱۴۰۲ با توجه به بهبود قیمت حبوبات از جمله نخود کشاورزان مبادرت به کشت بیشتر انواع حبوبات کردند. همچنین بارش خوب و نبود آفت آمار تولید را دو برابر کرد. همچنین مساله دیگر نرخ دلار بود. نخود ایرانی با توجه به خوش طعمی و کیفیت آن بازار پسند بوده و کشورهایی مانند پاکستان و عراق مشتری آن هستند و سال گذشته ازبکستان و امارات هم اضافه شدند. رشد قیمت حبوبات در بازار جهانی بازار حبوبات کاران را بهبود بخشید.

همچنین بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی در ۱۰ ماهه نخست سال گذشته نزدیک به ۷۵ هزار تن نخود از کشور صادر شد.

علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در برنامه‌ای تلویزیونی درباره تنظیم بازار حبوبات عنوان کرد، در بازارهای جهانی انواع حبوبات تا ۷۰ درصد افزایش قیمت داشت و از هر تن ۱۱۰۰ دلار به میانگین ۱۷۰۰ دلار رسیده است؛ اما قطعاً با عرضه زیاد، تقویت تولید داخل و دورنمای کاهش قیمت در بازارهای جهانی قیمت حبوبات هم اصلاح خواهد شد.

وی یادآور شد که فصل برداشت جهانی حبوبات از خرداد شروع می‌شود و قیمت‌ها روند کاهشی خواهد داشت.

این مسؤول دولتی اظهار کرد، با تأمین ارز از سوی بانک مرکزی و عرضه فراوان حبوبات قیمت‌ها در بازار تثبیت خواهد شد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1229681 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • سکته دلاری قیمت مسکن
  • یک پیش بینی جدید درباره‌ی قیمت بیت کوین /پیشروی تا کجاست؟
  • ثبات قیمت دلار و سکه ادامه دارد
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار